Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Арестуваха заместник шефа на обвинението в Бургас

Арестуван е заместник-ръководителят на Бургаската окръжна прокуратура Ангел Георгиев в момент на получаване на подкуп, съобщи в петък (15 февруари) директорът на областната дирекция на МВР в Бургас комисар Милен Димитров. Той обаче не обясни защо е задържан магистратът.


Ареста са извършили цивилни полицаи в късния следобед в четвъртък в кафене на улица Генерал Гурко в крайморския град. Заедно с обвинителя е задържан и адвокат. Операцията е проведена под ръководството на Софийската градска прокуратура (СГП).


Представителят на държавното обвинение е наблюдаван от дълго време, при което е установено, че той е работил по дело, което е трябвало да бъде прекратено срещу заплащане. Уговорката била парите да се разделят между прокурора и адвоката.


Направи се цялостна проверка на неговата дейност. Този прокурор е работил и по досъдебното производство по повод на огромното количество алкохол, което бе спипано в Бургас през 2010 година. Впоследствие разбираме, че това дело е прекратено, коментира министър Цветан Цветанов. Проверява се също информация дали този прокурор не е участвал в преписки с имоти на териториите на Несебър, където е имало незаконосъобразни действия и където преписките са прекратени, допълни министърът.


По информация от бургаски медии вече е повдигнато обвинение срещу Георгиев. Съпругата му Веселина Деведжиева, която е шеф на дирекция Спорт в бургаската община, уточнява, че мъжът й се нуждае от инсулин, който трябва да му бъде доставен в ареста.


Ангел Георгиев е обвинител по дела за банкови измами и убийства. Ръководел е делото срещу фигуриста Максим Стависки за катастрофата край морето, при която загина човек. В момента е наблюдаващ прокурор по процеса за отвличането и убийството на бизнесмена Стоян Стоянов - бивш шеф на фирмата Гранити. Преди време е бил и следовател в процес срещу известния бандит Пламен Дишков -Кела.

Facebook logo
Бъдете с нас и във