Параграф22 Weekly

§22 Анализи

АВАНГАРДНО

Манията по следене със специални разузнавателни средства, която тресе напоследък държавата, започна да дава и странични ефекти.
Като такъв може да се определи починът на новия шеф на областната дирекция на полицията в Перник Валентин Димитров да въоръжи с цифрови фотоапарати своите полицаи. С тях те ще заснемат неправилно паркираните из града автомобили. Досега униформените обикаляха с автопатрули, но полицейският шеф обеща това да продължи още 4-5 дни, после на помощ идва фототехниката.
Идеята е, докато следят за спазването на обществения ред, униформените да щракат паркираните по градинките и тротоарите коли в града. С тази задача ще се заемат обаче не катаджиите, а общинската полиция. След това снимките ще бъдат прикрепени към актовете, с които ще бъдат санкционирани шофьорите. При нужда ще се вика спешна помощ от полицията. Това ще става ако оставените на непозволени места автомобили пречат на движението.
Идеята на полицейския началник е оригинална, но реализацията й ще излезе доста скъпо, като се има предвид какви са цените на висококачествената цифрова техника. Може да си представим какви ще бъдат санкциите за неправилно паркиране, ако с тях трябва да се избият разходите за фотоапарати. Много по-изгодно би било колите да се снимат с GSM. А още по-евтино е просто да изпускат гумите на нарушителите. Така най-бързо ще се излекуваме и от страха от повсеместното използване на СРС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във