Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Банда фалшификатори попадна в ареста

Заловена е престъпна група, изготвяла фалшиви банкови карти, съобщиха в петък (24 юли) от МВР. Иззети са много пластики на банкови дебитни и кредитни карти, компютърни конфигурации и техника. Антимафиоти от Пазарджик засекли случаи, при които нерегламентирано са теглени суми от банкомати с фалшиви банкови карти. При единия е неутрализирана организирана престъпна група, действала на територията на няколко града. Акцията е проведена съвместно със служители от сектор Фалшификации при Дирекция Противодействие на организираната и тежка престъпност (ДПОТП) и Районно управление-Пирдоп, под ръководството и наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. По време на операцията на 21 и 22 юли антимафиотите атакували адреси на територията на София, Пирдоп, Златица и софийското село Антон. В резултат на обиските са иззети множество пластики на банкови дебитни и кредитни карти, компютърни конфигурации и техника. Задържани са Н.П. (28г.), С.С. (35г.), И.Ч. (31г.) и Н.Ш. (25г.) от Пирдоп, С.Ц. (29г.) и М.В. (40г.), и двамата от София. Когато ченгетата обискирали М.ВV, открили у него два грама кокаин. В хода на разследването е установено, че членовете на групата правели фалшиви банкови карти, с които са извършвани десетки транзакции от банкомати в страната.
В понеделник следобед на изхода от Панагюрище в посока Пазарджик служители от ДПОТП проверили лек автомобил Форд Фиеста, управляван от И.И. (37г.) от Пазарджик. В него са открити 13 заготовки на фалшиви банкови карти и преносим компютър. Малко по-късно от жилището му била иззета и компютърна конфигурация.
И седмината мъже, заловени при разследването на двата случая, са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Окръжната прокуратура в Пазарджик е удължила срока на ареста за 72 часа. Предстои внасяне на искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Facebook logo
Бъдете с нас и във