Параграф22 Weekly

пиле

Бездушно

Новата-стара новина от Брюксел е, че Холандия продължава да не ни ще в Шенген. За да ни пусне, трябвало да си реформираме съдебната система, да се оправим с корупцията и с организираната престъпност.


Представете си за миг: ние сме в зоната, а Холандия напира да влезе?! Йок, казваме ние, само когато вземете мерки срещу платената любов и свързаната с нея организирана престъпност, трафик на хора, дрога и наркоманията! И къде са ви абсолютните гаранции, че у вас е възможно свободно придвижване, след като има заплаха от наводнения, тъй като, както знаем, Ниската земя е под морското ниво? А?


Мечти. За всичко обаче са виновни културните различия. В журналистическата свобода например. Наскоро Валерио Зено и Денис Стормс, водещи на тв шоуто Опитни свинчета, предизвикаха скандал, хапвайки човешко в ефир, докато обсъждаха темата Какъв е вкусът на човешкото месо. Мръвките бяха отрязани от собствените им бутове...


При нас това е немислимо. Вкусът на задника, върху който нашенските журналисти най-налитат, си остава тайна. Сигурно защото от Алеко насам целуването му е традиция. Свободата на медиите у нас най-много да доведе до падане на цените на лекарствата. Хуманно и прогресивно. Но канибализъм - не!


Механизмът за проверка беше въведен през 2007 г., за да ни помага да преодолеем някои недостатъци след влизането ни в ЕС. Ако сега Холандия се беше изправила пред Шенген, жална й майка. Обединена Европа сигурно щеше да подскочи заради насаждането на расова омраза от журналиста и бивш дипломат Робърт ван Лансхот, който написа в Хандесблат, че балканските народи, включително и българите, не са бели хора.


Бели сме, колега. Даже избелели от бездушие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във