Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Бивша сценаристка на МВР мина в лагера на Галеви

Позападналата звезда от жълтите хроники и доскорошна сценаристка на полицейското предаване Акция на БНТ Нина Николова отново доказа, че в името на светската суета нема ни срам, ни очи, както казва народът. Този път името на представящата се за журналист и режисьор Нина Никол, известна повече като съпруга на културиста Димитър Ходжев-Крика, се завъртя в орбитата на дупнишките братя Галеви. Бизнесменът от града на барикадите Васил Капланов точно преди изборите попадна в полезрението на правоохранителните органи с обвинение, че е нанесъл побой и е избил зъбите на друг дупничанин Йордан Костов-Джоко. Запознати твърдят, че именно Капланов върти бизнеса на братята, докато те търкат арестантските нарове.
Бившата авторка на МВР-предаването Акция обаче вдигна глас в защита на задържания, като заяви, че в същия ден, когато е станал побоят, Капланов е бил на снимачната площадка за клип на фолкпевицата Саманта. Видеото на 16-годишната Саманта Рискувам с теб е било снимано в дискотека Ескейп, а след това снимките са пренесени в град Девин. Над 15 човека от снимачния екип, начело с Нина Никол, твърдят, че Васил е бил с тях по времето на инцидента в Дупница.
Капланов е професионален стрелец, с множество награди от състезания и с разрешение за притежание на оръжие. Именно затова го викаме на снимачни терени, където има и звезди, за да ни е по-сигурно. Все пак по улиците се движат всякакви луди, обяви в специално съобщение до медиите Нина Никол. Според нея Васил Капланов е бил натопен заради събраните с негова помощ над 14 000 подписа в подкрепа на идеята Пламен Галев да се яви като независим кандидат за депутат на изборите.
Самата аз съм участвала в избори и знам колко мръсна игра е това. Само че този път не са предвидили, че човекът може да има алиби. И още по-хубавото - алиби, на което присъстват и журналисти, добавя Никол-Ходжева. В защитата на брата Пламен Галев и неговия човек Капланов се включи и непълнолетната все още чалга звезда Саманта: Разбирам, че по този начин някой иска да компрометира Пламен Галев, но явно не са избрали най-подходящия ден, за да натопят Васил, заяви тя.
Артистичния псевдоним на Николова за кратко нашумя през лятото на 2007 г., когато тя даде ръката си на любимия си Димитър Ходжев-Митьо Крика. В средата на юни същата година в светските хроники жлътна и тогавашният силов министър Румен Петков, който бе сред гостите на сватбената церемония. По това време Николова-Ходжева очевидно е била на другата страна на барикадата, тъй като страстно защитаваше имиджа на МВР и в частност на министър Петков чрез хвалебственото предаване на БНТ за подвизите на вътрешното министерство Акция.
Обратът в позициите на Никол явно е настъпил през септември същата година, когато хроникьорката на МВР успехите се яви в залата на Софийския районен съд (СРС), където започна делото срещу нейния благоверен съпруг. Културистът шоумен Димитър Ходжев, прочул се с прозвището Митьо Крика, бе обвинен в хулиганство (чл.325, ал.2, пр.3 от Наказателния кодекс), след като изпусна нервите си при обикновен пътен инцидент на 11 август същата година в столицата.
Окончателната раздяла на сценаристката Никол с темата за МВР, изглежда, настъпи, след като Румен Петков подаде оставка и напусна кабинета си на Шести септември. А това, както е известно, стана пак по повод на неговите нерегламентирани срещи с Пламен Галев и Ангел Христов. Така че явно не е изненада и последната светска проява на звездата със затихващи функции...

Facebook logo
Бъдете с нас и във