Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Блокадно

Друго може да нямаме, но полиция - дал бог. Криминална, охранителна, гранична, икономическа, транспортна, горска... Не случайно Евростат твърди, че според броя на полицаите на калпак ние сме сред най-пазените нации в Европа.


Че и песен има на тази тема - Нашата полиция... Наизуст обаче я знаят само авторът й Веско Маринов и неговият верен приятел, вътрешният министър Цветан Цветанов. Останалите не са единодушни за заглавието.


И земеделският министър Мирослав Найденов започна да мечтае да има на подчинение негова си силова структура. Зоополицията щяла да следи собствениците на кучета да не ги изхвърлят навън и да не хапят мирно преминаващи граждани. Ченгетата щели да имат разследващи функции като останалите си колеги - ще влизат по домовете, ще обискират и да издирват документи и чипове на изгонените домашни любимци.


Няма лошо. Найденов вече е споделил идеята си и с премиера Бойко Борисов, който е дал благословията си. Известно е, че Борисов е радетел за по-добър кучешки живот. Българската каракачанка, както и всички ние усещаме тези грижи.


Най-лошото ченге в държавата, финансовият министър Симеон Дянков също мисли да развърже кесията. Както е известно, той иска данъчна полиция, която да има и дознателски функции. Според замисъла на Дянков тя ще се бори с ДДС-измамниците.


С тях кой ли не се бори - и криминална, и икономическа, ГДБОП, че и ДАНС. Измамниците обаче са си тук и мамят ли мамят... Наоколо са всички останали бандити - живи и здрави.


Ситуацията започва да напомня на блокада. Обкръжени сме отвсякъде и от кого ли не. Няма спасение. Че си и плащаме за това.

Facebook logo
Бъдете с нас и във