Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Блъснаха и отблъснаха Панов на прага на ВКС

МВР продължава да издирва автомобила и шофьора му, който във вторник (9 декември) блъсна съдия Лозан Панов и избяга. През седмицата главният секретар на министерството Светлозар Лазаров обяви, че няма данни дали това е или не е случайно пътнотранспортно произшествие. Той обаче призова всички очевидци да предоставят информация за случилото си, за да се изясни този проблем.

Инцидентът стана в деликатен момент и предизвика всевъзможни коментари. Миналата седмица ВСС издигна официално кандидатурата на Панов за участие в битката за нов шеф на Върховния касационен съд. В състезанието се включи и сегашният заместник-председател на ВКС Павлина Панова.

Изборът обаче върви към провал. След като беше настанен в "Пирогов" с комоцио, съдия Панов официално обяви, че се оттегля от битката за ВКС. А в средата на седмицата изтече крайният срок, в който кандидатите трябваше да внесат във ВСС концепциите си. Оттеглянето на Панов обаче обезсмисля състезанието и може би висшият съвет ще промени срока, за да привлече други кандидати. Петимата членове на съвета, които предложиха Панов за шеф на ВКС, дадоха знак, че ще искат удължаване на процедурата. Изборът на председател на Върховния касационен съд е насрочен за края на януари 2015 година.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във