Параграф22 Weekly

§22 Анализи

БРАВИСИМО

Доган го закъса. Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) потвърди заповедта за премахване на навес барбекюто със санитарен възел в т. нар. сараи на Доган. Решението на съда е окончателно. По закон собственикът може и сам да си събори постройката. И тъй като Доган и без друго не ходи не ходи работа, нищо не му пречи да яхне фадромата и сам да изпълни заповедта на върховния съд. Но после къде ще пече кюфтета? Жалко, едно красиво място, в което се водят хубави разговори, изплака депутатът от ДПС Йордан Цонев.
Що се отнася до съда, след навеса иде ред и на баснословния консултантски хонорар от 1.5 млн. лв. по проекта за хидровъзела Цанков камък. Той също чака решението на последната инстанция. Досега магистратите са на мнение, че няма конфликт на интереси.
Неотдавна председателят на парламентарната Комисия за конфликт на интереси Валентин Николов предложи хонорарът на Доган да бъде отнет в полза на държавата. За тази цел обаче трябва решение на петчленния състав на същия съд, който да обяви, че тези пари са придобити незаконно.
Може само да гадаем дали това ще стане. Но дори и съдът да вземе такова решение, едва ли лидерът на ДПС къта парите, за да ги хариже на държавата.
Решението за навеса е похвално. Сега не е зле да се провери с какви пари са направени самите сараи, палатите в Дръндар, скъпите яхти и прочие екстри, с които лидерът на ДПС демонстрира охолния си начин на живот. НАП засега мълчи, може би защото е заета да брои апартаментите на МВР-шефа Цветанов. А и на Кушлев напоследък не му е до Доган. Трудна работа...

Facebook logo
Бъдете с нас и във