Параграф22 Weekly

§22 Анализи

БРОНЕБОЙНО

Отдавна чаках главният прокурор да се изкаже принципно по ставащото напоследък у нас. И ето че на празника на юристите той го направи. Правовата държава е празна приказка без общество, което да вярва в нея, заяви той в приветствие към тях. Правовото общество е общество от хора, които уважават и вярват в закона. Ако разчитаме само на институциите да го създадат, ще чакаме много дълго, посочи в изказването си г-н Велчев. Всичко ще се промени, защото нищо уродливо не е трайно, каза още главният прокурор.
Тутакси искам да вметна нещо, ей така, дружески. Не само че уродливото е трайно, но и се възпроизвежда. Иначе няма как да си обясня, че от 18 години съм шофьор, и от толкова години гледам една и съща картина - дебелаци в джипове карат по трамвайните релси, а аз вися с часове в задръстванията...
А институцията КАТ се появява винаги в мига, когато съм без колан. Това ми струва или акт, или аре дай двайсе лева и бегай колега. Въпрос на избор!
Моята вяра в правовата държава, както казва поетът, обаче е бронирана здраво в гърдите и бронебойни патрони за нея няма открити, няма открити.
Предполагам, че същите революционни чувства бушуват и в сърцето на Николай Методиев-Пилето. Особено след като бе оправдан по обвинението, че е контрабандист № 1... в държавата.
Веднага искам да попитам: аз и Пилето, и милионите като нас ли сме онези, които създават здравите устои на правовото общество? С почитание и спазване на буквата на закона?
Опа... за една бройка да ме отнесе един джип. Като куце пиле домат, сигурно е брониран.
Ама за такива бронебойни патрони няма открити. Няма открити!

Facebook logo
Бъдете с нас и във