Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Булка беглец съди жених

Булка беглец съди зарязан жених за тормоз чрез sms-и. Уникалното дело, заведено по Закона за домашното насилие, ще се гледа в Районния съд в Горна Оряховица. Ищец по него е 27-годишната Ренета Габровска от Стражица, а ответник е бившият й любим - 35-годишният кюстендилец Юлиян Йорданов.
Двамата се запознали преди две години по ИНТЕРНЕТ. Не след дълго Йордан, който има собствен бизнес, предлага брак на изгората си. Тя приема и отива да живее при него в кюстендилското село Пиперков чифлик. Сватбата е насрочена за 9 януари тази година в Кюстендил. Вечерта преди сватбата обаче Ренета задига задграничните паспорти, лаптопа, дрехите, бижутата си, както и 200 евро и 5 хил. лв., нагласени от свекъра за нея, и се прибира с колата на мъжа си в Стражица. Измаменият съпруг обявява автомобила и жената за издирване. Няколко дни по-късно колата е намерена на бензиностанцията в Стражица.
След случилото се Юлиян Йорданов не иска и да види повече бившата си любима. Той иска само тя да върне задигнатото от дома му. Жалва се също, че след бягството аудито му е било откарано в полицията, откъдето не искат да му го върнат. Неуспелият кандидат-съпруг твърди, че най-вероятно преди да избяга Ренета го е упоила с приспивателни, които е сипала в кафето му вечерта.
Булката беглец на свой ред също не иска да чуе за бившия си годеник. Тя живее с майка си в родния си град и има три банкови кредита общо за 12 хил. лева. Работи като сервитьорка в местно кафене. Твърди, че колата е нейна, тъй като бизнесменът направил пълномощно на нейно име. За съвместния си живот с Юлиян младата жена твърди, че е бил съпроводен от непрекъснати кавги и побои. Никога не съм искала да се женя за него. Той сам си записа час за сватбата в общината и си уреди всичко, без да ме попита, обяснява Рени. Ренета е завела дело срещу Юлиян за това, че от момента на бягството непрекъснато я тормозел с sms-и и иска съдът да му забрани да я доближава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във