Параграф22 Weekly

Пилето

Целебно

Една от емблемите на ъндърграунда, Йосиф Йосифов-Йоско е в отлично здраве. Дай Боже всекиму! Друг въпрос е, че властта, медиите и гражданите го водеха за парализиран от тежката катастрофа през март 2011 г. , в която той уби с джипа си двама души и още двама осакати на Околовръстното в София. Една национална телевизия беше зарадвана с любителски запис, в който Йоско е сниман пак в столицата. Но не на Околовръстното, а в центъра. И не в инвалидна количка, с която го водеха в съдебната зала, а на собствен ход без следа от накуцване. При това с нов джип и с каре бодигардове около него.


Само преди два месеца и половина Йоско не можа да дойде в Софийския апелативен съд, в който обжалва наложената му на първа инстанция осемгодишна присъда. Подсъдимият писа на съда, че не може да присъства лично поради влошеното си здраве и защото се придвижва трудно. А адвокатът му се оправда с ангажимент по друго дело.


Всички държавни органи уважиха проблема на Йосифов. Първоначално прокуратурата повярва, че се нуждае от дълго лечение в болница и не можа да му отправи обвинението в продължение на месеци. После съдът се довери на вещите лица, че той е парализиран и може да остане такъв до живот. Такъв е законът, магистратите не са медици.


Защо обаче МВР мълчи?! Нима ведомството не разполага с един квартален полицай в Бояна, който да хвърля по едно око на разкошния палат на Йоско. Е, и да го види да катери Витоша, какво от това - колко струва човешкото око пред заключенията на съдебните експерти? Тяхната дума, а не любителският запис се води за доказателство в съда. Пък и какво му е на записа? Инвалидна количка не се вижда, но може да е в багажника на джипа. А твърдата стъпка на подсъдимия да е част от рехабилитацията...


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във