Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ЧИЧО ТОНИ СЕ СТЯГА ЗА ТЕМИДА

За чест на правосъдната ни система за по-малко от три месеца прокурор Камелия Стефанова от Окръжна прокуратура - Кюстендил приключи досъдебното производство срещу 42-годишния дупничанин Антони Цеков, станал популярен с любовта си към малки момичета и с прозвището си Чичо Тони. Обвиненията срещу него най-сетне са внесени в съда и се очаква насрочване на процеса. Най-вероятно делото срещу педофила от Дупница ще тръгне веднага след съдебната ваканция, в началото на септември, прогнозират от администрацията на Кюстендилски окръжен съд.
Три момичета са главните героини в обвинителния акт, подписан от прокурор Стефанова. За две от девойчетата се грижат майките им, а третото е оставено на грижите на държавата в дом Олга Стоянова в Дупница. Според обвинителния акт Антони Цеков ще трябва да отговаря пред Темида по две обвинения - по чл.149, ал.5, т.1 който гласи, че за блудство с две или повече малолетни лица наказанието е лишаване от свобода от пет до двадесет години. Второто обвинение е по чл.151, ал.1, и гласи: Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, се наказва с лишаване от свобода от две до шест години.
Историята със сина на известния дупнишки бизнесмен Цвятко Цеков - Антони, стана обществено достояние в края на януари тази година, след като Градът на барикадите дни наред вече беше в центъра на новините заради порноскандала с друг дупничанин - Иван Борисов, наричан от жертвите си Чичо Иван.
Още в края на април 2007 г. в РПУ - Дупница е бил получен сигнал от граждани, че в дома на самотния мъж постоянно идват млади момичета. Тогава местните ченгета започват работа по случая Чичо Тони, като преписката, образувана срещу него, е по чл. 149, ал. 5 от НК. След привършването й тя е изпратена в Окръжната прокуратура на прокурор Марияна Сиракова. След около месец прокурор Сиракова връща материалите по случая в Дупница с указания за допълнителни следствени действия по тях, а малко по-късно отказва да образува производство с мотива, че няма достатъчно доказателства за извършването на блудствени действия.
Официално разследването на действията на 42-годишния дупничанин стартира едва в началото на април 2008 г., когато от ВАП потвърждават констатациите на дупнишките ченгета, които протестираха решението на окръжната прокурорка.
Почти по същото време Чичо Тони изведнъж се разболя и остана на легло с диагноза белодробна тромбоемболия. Докато 42-годишният педофил се лекуваше, адвокатите му направиха два опита да променят мярката му от задържане под стража в по-лека. Първият не успя, но пред апелативните магистрати в столицата болежките на Чичото минаха и той бе пуснат на свобода.
Историята с порноскандалите в Дупница ще продължи. За Чичо Тони през септември, а за Чичо Иван - кой знае кога. По случая с любителя фотограф Иван Борисов Районната прокуратура в Дупница все още работи. След доста дълго очакване в Града на барикадите преди броени дни пристигна и експертното заключение, според което само четири от всички снимки, на които има запечатани голи детски тела, са порнография. Всичко друго в албумчето на Чичо Иван е художествена фотография. Обществеността в региона все още чака обвинителния акт на прокурора по случая Величка Шопова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във