Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ДАНСИНГ

Във връзка с излизащата извън контрол ситуация в ЦСКА премиерът Станишев възложи на Държавната агенция „Национална сигурност (ДАНС) да извърши проверка за състоянието на клуба.
Няма мира за клетите служители. Още неприключили с митничарите, и ето че ги хвърлят в тъмните дебри на футбола. Дано обаче резултатът да не е същият, тоест нулев.
По време на акцията им агентите на нашенското ФБР бяха се дегизирали като туристи. Логично е за новата им задача да им раздадат червени клубни екипи. И да ги представят като новото попълнение в отбора. Една от фланелките може да бъда предоставена лично от премиера. Както е известно, на 5 май по случай 60-годишнината на клуба той получи тениска с номер 5 от президента Александър Томов. Сега може да му върне жеста.
Защо обаче точно ДАНС? Както е известно, кадрите на агенцията са хора от средите на МВР. А както знаем, в близкото минало на щат в МВР се водеха футболистите от кръвния враг Левски. Така че при проверката може да се стигне до конфликт на интереси.
Ако скандалът беше станал по онова време, проверката щеше да бъде възложена не на ДС, а на ВКР. Сега армия и бездруго почти няма, останаха само имотите й. С какво да се занимава военното ни контраразузнаване? Направо да слагат екипите и в играта. Както се казва, днес светът е футбол.
Докато ангажирането на другите агенти от ДАНС с проблемите на червените ще ги отклони от битката с наркотрафика, контрабандата, прането на пари и пр. Явно обаче скъпоплатените ритнитопковци са по-важни за страната, отколкото борбата с мафията. Или може би пък държавниците ни най-сетне са разбрали, че и във футбола има мафия. Както и да е, важното е мачът да не свърши наравно. Щото трябва да бием дузпи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във