Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ДЕЛИКАТНО

Четох, че в САЩ живеел някой си Уилям Мълиган, уникален човек. Няма как да е друг, тъй като в него се джуркали няколко личности, установени от лекарски екипи и полицията. Ето ги по ред на номерата: Артур, безстрашен англичанин, химик и физик; американецът Алън, мошеник и комбинатор; боязливият Дани; Давид - сърдечноболен добряк. Психиатрите открили и още двадесетина, които съжителствали в широките вътрешни простори на Уилям Мълиган.
Та въпросната комплексна личност Мълиган взел, че изнасилил няколко жени. Бройката горе-долу отговаряла на числото на съкооператорите му. Съдът в щата Охайо обаче вместо да го осъди, го пуснал на свобода, с предписание да си взима редовно хапчетата. Мотивът на съдебните заседатели бил, че не се знае кой точно от всичките обитатели на Мълигановата душевност всъщност е извършител на изнасилванията. Каква грижа за човека, пардон за хората, нали?
А у нас напоследък забравяме, че човекът е деликатно, многолико същество. Да вземем например историята около заместник-министър Феим-Петър Чаушев. Юнал Лютви обяви, че ДПС ще праща агенти да ровят около имената на държавника - Петър било това за бизнеса, а Феим - за пред света. Щели да проучват и дали Чаушев има два документа - лична карта за Петър и дипломатически паспорт за Феим.
Недейте така, бе хора! Обикновен човек, с едно име и личност, като чуе за агенти, се шашка! А какво остава за такъв сложен случай като Чаушевия, в който със сигурност става въпрос за двама души! Представяте ли си, ако един от тях е с по-лабилна психика, какви може да ги свърши! Например Петър, който явно е плод на възродителния процес?!
Лекар трябва тук, лекар! Ама и там напоследък се навъдиха едни експлантатори, та не се знае...

Facebook logo
Бъдете с нас и във