Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Делото за клевета срещу братя Галеви закъса

С фалстарт заради процедурни хватки в сряда (18 февруари) в Дупница за втори пореден път не успяха да започнат делото срещу двамата братя Ангел Христов и Пламен Галев. Те са подсъдими заради обида в националния и местен ефир по иск на съветниците от Атака в местния парламент Методи Стойнев и Милен Попов. Двамата атакисти искат и по 25 хил. лева обезщетение за всеки.
Председателката на районния съд в града съдия Ели Скоклева отложи процеса за 19 март. Причина за отлагането стана изявление на Ангел Христов пред съдебния състав, че понеже е бил в ареста, не е успял да си осигури адвокат.
Знаете, че дълго време не пускаха при нас даже и адвокатите ни, обясни в залата по-малкия брат. Като защитник на Пламен Галев на заседанието се яви адвокат Менко Менков.
В съдебната зала стана ясно също, че Пламен Галев е получил препис само от жалбата на Методи Стойнев, а Ангел Христов - от другата жалба - на Милен Попов.
За да си осигурят защитата, двамата подсъдими трябва да получат всички материали по делото, обясни съдия Скоклева.
Арестуваните някогашни командоси бяха доведени рано сутринта в сградата на Районния съд - Дупница, под засилена охрана.
Около 50 зяпачи и приближени на ексбаретите присъстваха в залата. Сред хората в съда бяха председателят на Общинския съвет Явор Тодоров, общинските съветници д-р Ени Лефтеров и Стойчо Милев, председателят на Младежкия консултативен съвет Емил Кастрев, членът на Консултативния съвет към кмета Стефан Чавеев, управителят на фирма Шеле Костадин Мухчинов и граждани.
Докато траеше заседанието, свидетелите на двамата атакисти, между които и екскметът на Дупница Първан Дангов, престояха в коридора на съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във