Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ДИАГНОЗАТА Е СТРАШНА: ВСИЧКИ СМЕ ЗА ВРЪЗВАНЕ

ПАРАГРАФ 22 ЧУКНА БРОЙ № 300
Мутри, подсъдими, травестити, педофили, алкохолици, кредитни милионери, мегаломани, обикновени луди и т. н. Сбирщина!
В прословутата къща на Биг брадър това е невъзможно да се види, защото още на първата нощ някой ще изнасили някой себеподобен, а пък друг ще заколи двама-трима наведнъж, защото хъркали като банциг.
На още по-прословутия карибски остров, обърнат в снимачна площадка на Сървайвър, също не става, защото коктейлът от тиха лудост, шумна агресия и обикновено презрение към околните, съчетан с невъзможността да избягаш дори от себе си, води само до едно: канибализъм.
Зад дебелите стени на Софийския централен затвор? И там е невъзможно, защото по-слабите вътре никога не оцеляват и само за месец-два видовото разнообразие ще бъде сведено до абсолютно скучна гледка: мазохист умолява садист да го измъчва, но садистът с великодушно пренебрежение му отказва.
Парламентът като такъв също е бита карта, защото в него депутат рядко влиза, а като влезе - чете вестници или дреме, без въобще да му пука къде са изчезнали адреналинът и тестостеронът му.
Така че отговорът извира сякаш от само себе си: сборища на подобни индивиди човек може да види само на две места: по време на предизборни кампании за кметове и общински съветници, а след това - в прясно конституираните общински съвети и директорските бордове на общинските фирми.
Който не вярва, нека си направи труда да получи от ЦИК пълен списък на кандидатите за кметове и общински съветници, а след това да провери (било чрез връзките си в МВР, или прокуратурата) какво точно се крие зад всяко име и всяка добре фризирана биография.
Меко казано - ад под небето, озониран непрекъснато от идеята ТЕ да се завържат за яслата на Европейския съюз завинаги, а пък НИЕ - останалите, да си се връзваме където си искаме: в Карлуково и сродните заведения, вкъщи - пред студените радиатори и топлите хладилници, в мазето - за да не ни откраднат туршиите...
Да-а-а-а, бр. 300 на Параграф 22 е хубав повод за веселба. Онова обаче, което е на път да се случи на местните избори на 28 октомври и през следващите шест години, мигом попари всичките ни надежди за разпускане: тоз братовчед на кмета откраднал три-четири милиона от един проект, онзи общински съветник си построил хотел за 10-15 милиона от два проекта, трети баджанак на градоначалника ощипал двеста земеделски стопани и си купил частен самолет. И така... още 300 броя на Параграф 22. Нейсе!

Facebook logo
Бъдете с нас и във