Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ДВАМА ОТ ХОРАТА НА ОЧИТЕ ВЕЧЕ СА НА СВОБОДА

Хора на несебърския наркобос Димитър Желязков-Очите, осъдени за участие във въоръжена организирана престъпна група в началото на тази година, вече започнаха да излизат на свобода от бургаския затвор. Те изтърпяха присъдите си по скандалните споразумения, подписани с прокуратурата и одобрени от съда през януари 2008 година.
На свободата си вече се радват първите двама от групата - Васил Александров-Борча и Иван Радев, осъдени съответно на година и половина и на една година лишаване от свобода.
Само след броени дни се очаква от затвора да излезе и още един член на групата на Димитър Желязков - Диян Друмев, който изтърпява наказание от две години лишаване от свобода. Очаква се ден по-късно други двама от групата на Очите също да напуснат бургаския затвор. А вече е на свобода Гроздан Балабанов, който бе осъден на две и половина години затвор.
През лятото на 2009-а г. на свобода ще бъдат пуснати още двама от задържаните при спецакцията срещу Митьо и хората му през пролетта на миналата година - Недко Костадинов и Петко Бобчев. И двамата са с присъди от по две и половина години затвор. Те бяха сред последните, сключили споразумение с прокуратурата през месец юни тази година.
Всички задържани от групата на Очите се трудят във фирми, с които бургаският затвор има договорни отношения, а според действащите разпоредби два работни дни се смятат за три излежани. Така вместо през есента те ще бъдат на свобода още през юни догодина.
Очаква се самият Желязков, който изтърпява присъда от четири години и половина лишаване от свобода, ако няма други провинения, ще излезе през лятото на 2010 година. Малко преди него на свобода ще бъде пуснат и Янко Гюров-Поморийския - дясната ръка на Очите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във