Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Един от хората на Галеви в затвора за дрога

Нов обвинителен акт ще бъде внесен в Районния съд - Дупница, срещу един от верните хора на братята Галеви, небезизвестния Николай Клисарски-Коко. Това съобщи административният ръководител на държавното обвинение в общината Величка Шопова.
Този път Коко Клисарски е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник от Благоевград Румен Калайджиев.
Според обвинението инцидентът е станал на 3 август миналата година в района на хижа Ловна в Рила планина, където Клисарски е бил хижар до задържането му за притежание и разпространение на наркотици. Както е известно, това стана по време на акцията на полицията и прокуратурата срещу дупнишката автомафия, контролирана от двамата братя Пламен Галев и Ангел Христов, през есента миналата година.
Клисарски е нанесъл побой на общинския съветник от Коалиция Европейски избор за Благоевград, тъй като Калайджиев си позволил да лови риба в близката река. Николай Клисарски подгонил съветника от реката, като заявил, че тя е негова, а след като общинският съветник отказал, последвал побоят, обясниха от прокуратурата. Досъдебното производство по случая е приключило и предстои внасянето на обвинителен акт в Районния съд в Дупница, уточни Шопова.
Новото обвинение възникна броени дни след като срещу Коко Клисарски бе произнесена поредната присъда. Две години и осем месеца лишаване от свобода и 15 хил. лв. глоба за притежанието на 600 гр марихуана получи най - известният дупнишки наркотърговец.
Дрогата бе открита в дома на дупничанина по време на шумната операция срещу братята Пламен Галев и Ангел Христов през есента на миналата година.
Присъдата на Коко бе оформена след споразумение между него и прокуратурата в столицата.
Това е второто му споразумение с държавното обвинение и втората присъда на известния дупничанин. Преди осем години антимафиоти от Кюстендил и столицата разбиха нарколаборатория в пълен цикъл за производство на амфетамини на хапчета заедно с около 100 кг заготовка за хапчета, в която и той имаше участие. Тогава Коко отново се споразумя с прокуратурата и се отърва от съдебно преследване с една година лишаване от свобода. Останалите шест човека, задържани около нарколабораторията, също се разминаха с леки наказания въпреки намерените промишлени количества амфетамин, както и машина за таблетиране и всички екстри за завършването на производствения процес.
След този случай Коко Клисарски се ожени, роди му се дъщеря, а самият той стана хижар в Рила планина, където според аверите му в града прекарвал по-голяма част от времето си.
С присъдата обаче не свършват проблемите на дупнишкия бандит. В момента по-голям проблем за Клисарски се оказват хората на проф. Кушлев, разследващи незаконно придобитото от него и от семейството му имущество.
Въпреки че в автобиографията на Николай Клисарски не е записан и един работен ден (син е на бивш полицай от града), той притежава скъпа и красива двуетажна къща с размерите на малка прогимназия с огромен двор, опасана от двуметров дувар, през който любопитни очи да не надничат. Няколко са луксозните му возила, сред които и последен модел Ауди, конфискувано обаче по време на акцията.
Единствените източници на чисти доходи на семейството са постъпленията от хижата, на която Коко е бил арендатор. Съпругата му също никога не е работила и няма нито ден трудов стаж в биографията си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във