Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Екшън с краден трактор по границата

Българин и грък се гониха по граничната бразда заради откраднат трактор, съобщиха от МВР във вторник (27 април). Предишния ден в контактния център на ГКПП-Промахон била получена информация от гръцката гранична полиция за откраднат трактор в с. Акритохори, област Серес, който най-вероятно ще бъде прехвърлен незаконно през държавната граница в България.
Полицаи от Петрич веднага предприели мерки да преградят пътищата, по които би могло да се движи возилото на наша територия, познавайки черните пътища в подножието на Беласица. Малко по-късно в района на местността Папреница - на километър югоизточно от Петрич, граничен патрул забелязал и спрял за проверка трактор без регистрационни табели, който отговарял на описанието, дадено от гръцките власти. Машината шофирал 35 годишният Р. Г. от Варна. Мъжът, който е задържан, признал, че взел трактора от гръцки фермер, който му дължал 1000 евро за положен труд, но не му ги дал и нашенецът решил за компенсация да прибере машината.
Докато проверявал полосата на държавната граница, за да установи точното място, където е преминал тракторът, друг граничен патрул пък задържал 30-годишен грък, яхнал пикап Нисан. Той обяснил на граничарите, че е собственик на трактора и е преминал незаконно браздата, преследвайки задигнатото си возило. Чужденецът обаче заявил, че за първи път вижда крадеца. За случая била уведомена районната прокуратура в Петрич. Срещу Р. Г. са заведени преписки по чл. 279 (незаконно преминаване на държавната граница) и чл.194 (кражба), а срещу гръцкия гражданин - по чл. 279 от НК. Граничните полицаи установили, че Р. Г. вече няколко пъти е регистриран за кражби. Работата по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във