Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Еманципация

Едно шокиращо съобщение тези дни измести от челното място в медиите новините около убийството на Осама Бин Ладен. Произведе го българската действителност. Млада дама удари мъжете в земята, след като бе хваната да шофира колата си с рекордните дори в световен мащаб 4.72 промила алкохол в кръвта! На този фон просто повехна друга подобна информация от същия ден - че шофьор на ТИР карал с 3.11 промила.
Тези случаи, макар и със значително по-ниска концентрация, изобилстват всекидневно в сводките на МВР. Ако нещата се развиват в този дух, най-добре е за по-безопасно полицаите да дежурят по пътищата с бронирани автомобили.
В случая жената шампион по промили вероятно е била вдъхновена от примера на една много известна актриса, участваха в сериала Стъклен дом. Тя също бе заловена наскоро да шофира след употреба на алкохол. На фона на сегашното постижение обаче може са се каже, че е била направо трезва с нейните промил и половина.
Статистиката напоследък сочи, че нараства броят на жените, приети в столичния изрезвител. На какво се дължи този взрив на промилите сред нежния пол? Дали е някой от мотивите от популярния сред мъжката половина на народа лаф, че едни пият от мъка, други от любов, а трети... сутринта? Или по-скоро са приели присърце откритието на учени от Дрезден, че молекулите на водата влияят на човешкото ДНК и лошото й качество може да превърне жените в мутантки...?!
Ето защо сред българките трябва да се популяризират идеите на бирената партия, която повелява водата да е за миене, а да се пие бира - с нея 4 промила се постигат по-трудно. В името на красотата и спасението на света. Иначе да не забравяме, че пред дрегера всички сме равни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във