Параграф22 Weekly

пиле

Генеалогично

Напоследък ми е трудно да разбера що за народ сме. По тази причина не мога да се определя кой съм аз. Донякъде ми просветна от новината, че според швейцарския генеалогичен център Игенеа повече от половината мъже в Европа имат сходна ДНК с Тутанкамон. В същото изследване се твърди още, че предците на фараона преди 9500 години са живеели в Кавказ.


Въпросът е имам ли основание да се смятам за натурализиран потомък на Тутанкамон? Историята на прехода сочи, че България е гъсто населена с фараони. Има и фолкпарче на тази тема. А архивите на Темида пазят пожълтелите ръкописи на много фараонски дела, които не са и приключили...


Дали пък не се числя към другата половинка, чиито корени и господ не знае где са? Ако съм от тях, значи невъзможността да се определя има обяснение.


За да тръгна отнякъде в собственото ми ДНК изследване, затварям очи. Представям си, че съм руснак. Щеше ми се да съм англичанин, но не може - 70 на сто от тях също са рода на Тутанкамон.


И така - дошъл съм тук отдавна, навярно за да летувам на черноморския бряг. Обаче не съм се прибрал обратно и съм останал. Може би туроператорът, който е изпратил моя генетичен материал от Русия тук, е забравил да го върне. Или просто е откраднал парите за транспорта. Така трябва да е било, защото аз не съм откраднал нищо. Някак ми е чуждо генетично.


Прочетох, че тези дни кметството на търговищкото село Водица било разбито. Обяснението на кмета е, че някой е търсил парите от завещанието на богатата американка Хелън Ашли, която оставила на селото 800 000 долара, но пък те били в американска банка. Както пишело в завещанието - за благополучието на Водица и околностите.


Не разбирам нито Ашли, нито тоя, дето е разбил кметството. Кой съм аз, в крайна сметка?!


nbsp;


nbsp;


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във