Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ГЕОМАГНИТНО

Дали заради междупланетните смущения и геомагнитни бури, наблюдавани след изхвърлянето на слънчева плазма към Земята напоследък, на 30 юни станахме свидетели на интересни послания. Премиерът Бойко Борисов например откри, дефинира и изрече на глас единствената разлика между черногорските и черноморските курорти: Виждате ли някъде да има тук сергии с чорапогащници, с гащи?
Във Вилнюс шефката на Народното събрание Цецка Цачева пък представи източноевропейския опит по пътя към демокрацията така: Колкото повече се чувстват свързани помежду си демократичните държави, толкова повече ще укрепва демокрацията там, където е слаба, и ще се изпълва с нова енергия там, където е отдавна установена. Не илюстрира ли тази мисъл глобалната взаимосвързаност на всичко във вселената?
Последното изказване на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов на форум в Залцбург също ни подтиква да търсим връзка с някои явления, като изместването на полюсите например. Ето какво казва той, спирайки се на приоритетите на т.нар. Дунавска стратегия: Освен това, основен акцент беше и борбата срещу организираната престъпност и разследванията, които има във всяка една от страните, и възможностите, които се дават, са като инструментариум да се прилага защитеният свидетел. Не се ли питате с колко са се разместили полюсите?
Да речем, че изявите на ръководството на държавата са девиации (отклонения) в резултат на изригването на слънчева плазма, ще е несправедливо към космическия порядък. Активността на слънцето не е от тази година. Значи става дума за присъща особеност на посочените политици.
Тогава не е чудно, че на улица в град Септември беше задържана 63-годишна жена, стиснала под мишка бойна манлихера вместо мотика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във