Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ГЕРОЙСКИ!

На 2 юни Борис Велчев навърши 100 дни, откакто пое поста Главен прокурор на Република България. Както много добре е известно, на тази дата народът забравя мизерния си делник и отдава почит на хилядите мъже и жени, отдали живота си за свободата и просперитета на родината. А политически лидери (без значение в какъв цвят са обагрени партийните им книжки) тържествено обещават, че неуморно ще претворяват в дела техните завети и ще пазят като зениците на очите си спомена за саможертвата им.
И понеже по отколешна традиция още на 3 юни сутринта народът се връща към мизерния си делник, а политическите лидери заличават от съзнанието си всяка мисъл, свързана с героите, в задачата се пита: Защо премиерът Сергей Станишев смята, че приемането на България в ЕС зависи само от десетина обвинителни акта срещу политици и бизнесмени с екзотични прякори, т.е. - то е в ръцете на главния прокурор:
а) така е по-лесно;
б) така е по-удобно;
в) така е по-доходно?
Защо мястото на Борис Велчев е в пантеона на героите, след като той е в началото на мандата си и не мисли да организира някога хайдушка чета, опълченска дружина или партизански отряд:
а) няма такова нещо, съвпадението е случайно;
б) ще бъде предаден от най-верните си хора;
в) пръв ще бъде пожертван в името на европейска България?

Facebook logo
Бъдете с нас и във