Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ГОРДО!

Направо жал ми стана, когато прочетох за онзи нещастен косовар, който избягал от австрийски затвор, изсулвайки се през отвора за подаване на храна. Отворче с размери 40 на 20 сантиметра. Не че имам стаж по затворите, но така предполагам.
Косоварът тежал под 55 килограма, което явно в Австрия го причислява към слаботелесните. Неслучайно говорителят на тамошната полиция го нарекъл човекът-змия.
Това у нас въобще не е възможно да се случи. Първо, не си струва усилията. Ненапразно в шоплука, а не в Австрия, се е родил лафът: Най-обичам да съм змия - ем си лежим, ем си одим.
Има и нещо друго. Онова отворче във вратата на австрийската килия, изглежда, е последният шанс за престъпниците. А колко необятни възможности предоставя родната действителност, а?! Споразумения, процесуално шиканиране, болести - и хоп, си навънка, без да се потиш. То, тамошните бандити, само като разберат, че България е родината на констатацията законът е врата у поле, краката ще си потрошат, само и само да станат българи.
Хеле пък, ако чуят и министърът на икономиката Петър Димитров какви ги говори, направо не ми се мисли. Навсякъде по света цените скачат, говори се за финансова криза, в Зимбабве инфлацията е 165 000% - само у нас е некакъв рай!
Наблюдава се устойчива тенденция към понижаване на цените заради очакваната добра реколта, ето какво каза министърът. Забележете, цените падат, а разсадът още не е поникнал, дето има една дума. А какво ли ще стане, когато оберем плодовете на земята?
Да ни завиди човек - и за правосъдието, и за министрите!

Facebook logo
Бъдете с нас и във