Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Хамстера остава на топло

Софийският апелативен съд (САС) остави в четвъртък (17 януари) Антон Петров-Хамстера в ареста, след като преди седмица Софийският градски съд го пусна на свобода. Апелативните магистрати обаче отмениха това решение и оставиха Петров окончателно под стража. Според САС има достатъчно доказателства в подкрепа на предположението, че обвиняемият е ръководил престъпна група за склоняване към проституция.


Освобождаването на Хамстера стана при информационно затъмнение. Както е известно, от началото на годината започна инвентаризация на делата в деловодствата на столичните съдилища и поради това липсва информация за медиите за графиците на съдебните заседания до края на този месец.


Според защитата на Антон Петров решението на СГС е било логично, тъй като не са събрани нови доказателства по делото, откак е започнало разследването. Освен това за създаването на организирана престъпна група, за каквото е обвинен Петров, би трябвало да има користна цел, а такава не е посочена, твърдят адвокатите на Хамстера. Адвокат Ваня Траянова призна, че Антон Петров се е срещал с Ралица Тодорова, с Камелия Хасан и с Елена Калчева в мотел в Драгалевци, където те предоставяли секс услуги на негови гости. Петров и бодигардът му Цвятко Цветков платили за свършената от тях работа на втората им среща. Едва при третото им виждане на Ралица Тодорова й било намекнато, че Антон Петров е босът на групата за склоняване на проституция. Това обаче не е достатъчно доказателство, че наистина той е шапката на цялата схема, заяви адвокат Траянова.


На същото заседание САС пусна под парична гаранция Александър Делииванов, участник в групата на Хамстера.

Facebook logo
Бъдете с нас и във