Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ХЕДОНИСТИЧНО

Наслаждение. Наслада. Кеф. Дай боже, всекиму, колкото повече, толкова повече...
Хедонисти ли сме ние, българите?
Институтът по социология към БАН кой знае защо не се занимава с този въпрос. Последното му изследване е в съвсем друга посока - били сме с ниска финансова култура, защото не сме знаели как да ползваме кредит като физически лица. Такива неща...
Напук на БАН обаче се оказва, че можем и знаем как да изпитваме наслаждение. Въпреки ниската си финансова култура. Изненадващо това го установи главният прокурор Борис Велчев. Насърчаваме като общество наслаждението да слушаме с голямо внимание изявленията на обвиняеми и подсъдими лица, обяви той. Обвинител № 1 имаше предвид шумотевицата около изказванията на Будимир Куйович, че е плащал на висши МВР-ръководители.
Строго, по вицепремиерски, МВР-шефът Цветанов внесе яснота в казуса: днес разговарях с главния прокурор в тази връзка, защото може би в българския политически живот това е една от формите за решаване на политически проблеми. Разговорът бил във връзка с поисканото от премиера Бойко Борисов разследване относно изказванията на Румен Петков и Цвятко Цветков за аферата Куйович.
Да се върнем към изводите на обвинител № 1: в България има една незряла слабост да се отдава много голямо внимание на изявленията на обвиняеми и подсъдими лица, казва той.
Сега на въпроса - хедонисти ли сме българите? И БАН, и Господ немеят: кредитираме, но не финансово, а с политическо доверие. А впоследствие то ни се обяснява като незряла слабост, граничеща с наслаждение.
Ама прав е шопът, коментирайки любовното наслаждение - голем звер е жената, ти я е--ш, а она те цалива! Море, мене да ме е--т, па я че го целивам ли!

Facebook logo
Бъдете с нас и във