Параграф22 Weekly

§22 Анализи

И Данови изтръскани със 7 милиона

Комисията, ръководена от проф. Стоян Кушлев, е запорирала 7 млн. лв. от сметки на Веселин и Христо Данови, съобщи Десислава Михайлова, отговаряща за връзките с обществеността на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД). Допуснато е обезпечаване на бъдещ иск на комисията, като е наложена възбрана върху недвижими имоти и запори върху банкови сметки и дружествени дялове на Веселин Данов в размер на 4 322 180 лв., посочи тя. Според нея Веселин Данов ще се жалва, че комисията Кушлев го притиска. Тъй като предстои съдебен процес, ние сме оповестили само, че сме наложили запори, и какви са те, допълни Михайлова. Тя уточни, че все още не може да коментира дали в запорираните банкови сметки има средства и какви. Когато се налага запор над банковата сметка, тя все още не е разкрита. Стойността в тях се вижда едва след налагането на запора, обясни Михайлова. В противен случай има изтичане на информация, допълни тя.
Самият шеф на комисията проф. Кушлев пък обяви в сряда (24 юни) в Благоевград, че е необходимо ясно да се разграничи доброто и злото в обществото, защото размиването на границата между тях създава условия за съществуването на организирана престъпност. Според професора борбата с мафията е още в самото начало. Ясно е какъв ще бъде завършекът, заяви проф. Кушлев.
До момента КУИППД е запорирала имущество за близо 210 млн. лв. и предявила е 156 дела за придобиване на имущество за 109 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във