Параграф22 Weekly

§22 Анализи

И МАЛКИЯ МАРГИН ОБЕДНЯ

Малкия Маргин следва брат си навсякъде - в бизнеса, в съдебната зала, а през седмицата го последва и в бедността. В сряда (1 ноември) от Софийския градски съд (СГС) съобщиха, че е наложен запор на няколко имота и банковите сметки на Николай Маринов и на неговата съпруга Мария Цветкова в България.
Съдът е запорирал капитала на фирмата на Малкия Маргин - Фарго енд Ко ЕООД, която основно се занимава с търговско посредничество. Наложен е запор и върху ликвидационните дялове, притежавани от Николай Маринов в компаниите Н енд М ООД, 4 М ООД, ФУЛ ООД, и върху дружествените му дялове в Ъпкъминг ню талент мениджмънт ООД.
Наложена е възбрана на върху недвижим семеен имот в Банкя, собственост на Мария Цветкова, както и върху нейните дялове във фирма БСС Ауто Трейд ООД.
Семейството засега няма да може да ползва парите от личните си банкови сметки и тези на изброените фирми в страната. На всички 34 търговски банки у нас е наредено, ако при тях има сметки на Маринов и Цветкова и на фирмите, в които те имат участие, да им наложат запор.
Искането за блокиране на имотите и сметките е направено от Комисията за установяване на имущество, придобито по престъпен начин, или по известна като комисията Кушлев. Тя може да поиска от съда конфискация на всички авоари на Малкия Маргин, но едва след като бъде осъден.
Молбата до съда е отправена година след ареста на Малкия Маргин. Както вече е известно, в края на октомври 2005 г. един от създателите на силовата групировка СИК - Красимир Маринов-Големия Маргин, и брат му Николай Маринов-Малкия Маргин бяха задържани и бяха изправени на подсъдимата скамейка за организирането на три поръчкови убийства - на Любен Гоцев, Никола Дамянов и Иван Тодоров-Доктора. Заедно с тях пред Темида са изправени още петима души.
Само преди около три седмици (на 17 октомври), пак по искане на комисията Кушлев, Софийският градски съд наложи запор на имоти и банкови сметки на Големия Маргин и неговата съпруга Мария Маринова.
Според съобщението, разпространено тогава от СГС, разходите на семейство Красимир и Мария Маринови през периода 1992-1998 г. са около 680 000 нови лева. За същото време доходите им са били близо 102 000 лв., т.е. разходите надвишават приходите с около 578 хиляди лева. Нито съдът, нито комисията Кушлев се съгласиха да обяснят защо проверяват имуществото на Големия Маргин още от далечната 1992 година.
През октомври СГС блокира десет офиса, магазин, гараж и паркомясто в сграда в елитния столичен кв. Лозенец, къща на Красимир Маринов в друг столичен квартал - Симеоново, и нерегулирано дворно място от половин декар в кв. Барите.
Запорирани бяха и дяловете на двамата съпрузи в три фирми - Роял - КМ ЕООД, ЕТ Красавто - Красимир Маринов и ЕТ Мимиавто - Мария Маринова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във