Параграф22 Daily

§22 Анализи

И НАСА е безсилна пред мистерията на Борисовския триъгълник

Със сигурност можем да заявим, че славата на мистериозния Бермудски триъгълник в Атлантически океан отминава. Нов триъгълник, в който безследно изчезват образци на високоорганизирана материя, се е оформил на територията на България. Той засмуква всичко - пари, банки, бюджет, обществени поръчки, министри, висши чиновници... С две думи - ситуацията е толкова сериозна, че чак плаши.

За първи път данни за дейността му станаха публично достояние преди броени дни, но триъгълникът си е съществувал години наред. Две от мислените (му) страни се събират на върха на държавата, по-точно - в кабинета на Бойко Борисов, най-дълго управлявалият министър-председател след Тодор Живков.

Третата страна триъгълника е мобилна и е същинския признак за неговата уникалност. Тя се мести... според зависи - веднъж към върха (т.е. към кабинета на премиера слънце), друг път - към Подмосковието, трети път - Босфора, четвърти път - към Брюксел, пети път - към пясъците на Арабския полуостров, шестия път - към левия бряг на река Потомак... Най-често обаче тази трета страна е успоредна на другите две - факт, който е невъзможен за възприемане, но е доказателство за уникалността на Борисовския триъгълник. 

Изследването и потвърждаването на феномена започна още по времето на другаря Живков и БКП, но по причини от преходен характер бе приключено едва при управлението на ГЕРБ. Най-вече - заради личния принос на Бойко Борисов, при когото всички прави и криви някак естествено станаха успоредни на него.

Явлението Борисовски триъгълник, пред когото дори и геният Айнщайн би се стъписал от интелектуалната си немощ, е причината седемте български магистрали да не водят доникъде, а общата им дължина рязко да набъбне от 1500 на 500 000 000 километра. Или на половин милярд, според първоизвора. 

Съществува научно обосновано предположение, че 500-те милиона километра всъщност са цифрово изражение на парите, които са били вложени в изграждането им, но са били засмукани от Борисовския триъгълник чрез близки до управляващите фирми - без обявяване на обществени поръчки и разните му там търгове.

Сходни научни схеми са били приложени и в полето на дейност на банките, най-вече на ББР, откъдето са били кредитирани - при супер благоприятни условия, естествено, подобни близки до управлението компании.

Резултатът удивително наподобява на случилото се в Бермудския триъгълник някога. Както е известно, там необяснимо и безследно изчезват 56-метровия товарен кораб "Сандра", пет торпедни бомбардировача "Груман Авенджър", пътническите самолети DC-3, Стар Тайгър и Стар Ариел и десетки други морски и въздухоплавателни средства.

В Борисовския триъгълник - същата работа. Освен милярди, изчезват висши чиновници, които биха могли да поразбулят малко мистериите около явлението. Последният (засега) изчезнал, за когото надлежно сигнализира служебният министър на финансите Асен Василев, е директорът на Агенция "Държавна финансова инспекция" (АДФИ) Георги Начев. Той би могъл да даде обяснения за поредица странни случаи на кредитиране в ББР, но никой, включително и работодателят му Василев, не може да го открие, за да му връчи заповедта за уволнение. 

Бихме могли да отдадем обстоятелствата около изчезването на Начев на способностите му като дългогодишен агент от ДАНС, но очевидно всичко се дължи на необяснимото действие на прословутия триъгълник.

В исторически план случващото се днес е саркастична препратка към усилията на основателя на българската държава хан Аспарух. Ако не се беше заинатил да бъде съсед на Византия, ханът можеше спокойно да свие надясно и да тръгне към днешна Виена, без да му се налага да си топи гамашите в Дунава. И историята оттам насетне щеше да бъде друга.

А не сега Законът "Магнитски", НАСА и кой ли още не да кърши пръсти пред зловещите тайни на Борисовския триъгълник...

Facebook logo
Бъдете с нас и във