Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Иде годината на Водния Дракон

Живеем в интересно време. Старият свят дегенерира икономически и физически, Алцхаймер-ът го прави агресивен, раздразнителен и объркан. Новата световна сила, наричана от икономистите БРИК ( Бразилия, Русия, Индия, Китай), ни диша във врата. Тя е навсякъде - в един музикален магазин на Оборище в столицата всички китари например са китайски. Което не е китайско, значи е менте, твърди собственикът.


Имаме си прекрасен старобългарски календар, но не го използваме, защото нашите учени все още не са се разбрали лунен или слънчев е той. От завещаното летоброене на маите пък досега взехме само страха, че утре светът ще свърши, и бързаме да натъпчем хладилника.


Значи и тази година, щем не щем, ще се втренчим във вечния китайски календар. Дори е модерно. Той ни сочи, че 2012 -а ще премине под покровителството на Водния Дракон. В този период ще преуспяват хора, които ще постигат своите цели не с яростен натиск, а с гъвкава дипломация, мъдрост и лоялна хитрост. Според китайския лунен календар Годината на Дракона започва на 23 януари 2012-а и приключва на 9 февруари 2013-а. А до 22 януари ще продължи да командва Белият Заек, който определи смутния и кризисен характер на 2011 година.


Водният Дракон е най-мистичният и митичен знак на източния хороскоп. Този звяр е двусмислен персонаж - от една страна, го тегли към мъдростта, от друга - не се гнуси и от баналното и суетното. В годината на Дракона, която е и високосна, често ще се налага да се жертва дребното заради голямото, частното заради цялото. Драконът изяжда излишното и илюзорното. Той е агресивен, но справедлив, гневлив, но и отстъпчив, активен, но само в името на големи дела, коренни промени и гениални произведения. Вниманието му ще бъде привлечено само с реални дела, а не с красиви и празни думи.


Каква ли ще е съдбата на родните институции и на шефовете им, които по закон за призвани към дела, а не към празни думи? Според китайския календар създаденото на 5 юли 1879 г. МВР е под знака на Годината на Заека. Заекът не се предава. Той е талантлив, честолюбив, скромен, сдържан, изтънчен, добродетелен. Заекът е повърхностен и всичките му достойнства също са повърхностни. Обикновено изучава в детайли нещо с единствената цел да направи впечатление, като в същото време няма ни най-малка представа за поредица други важни неща.


Шефът на МВР Цветан Цветанов е роден на 8 април 1965 г., в Годината на Змията. Според китайците змията е мъдра, прозорлива и упорита. Говори малко, а мисли много. Не понася провалите и обикновено достига набелязаните цели. Ще ви помогне само ако изпитва дълбока симпатия към вас. Склонна е да преувеличава и ако направи услуга, може така да се сближи, че да ви задуши с чувствата си и може да съжълите , че сте потърсили съдействие от нея. Сама избира партньорите си, обсебва ги и не им оставя никаква свобода. Поддържа извънбрачни връзки, но по този начин само си усложнява живота.


Малолетната ДАНС, видяла бял свят през януари 2008 г., е белязана от Годината на Плъха. Плъхът е олицетворение на магия и агресивност. На пръв поглед изглежда спокоен, уравновесен и весел, но това не бива да ви заблуждава. Външният му вид прикрива холеричен и неврастеничен характер. Плъхът е майстор на всякакви скандали и недоразумения, недоверчив е, сдържан, не обича да споделя проблемите си. От всичко се старае да измъкне само лична полза и възможно най-голяма печалба. Често проявява мързел, покорство и прекалена предпазливост, привлича го канцеларската работа, където няма рискове и сътресения.


Директорът на ДАНС Константин Казаков е роден през 1966 г. в Годината на Коня. Конят е представителен, има прекрасна осанка, умее да се облича. Обича публичността. Конят може да направи успешна политическа кариера и ще бъде доволен от това. Обича и умее да управлява. Той усеща мислите и реакциите на околните. Неуверен е и осъзнава това. Компенсира го със самоуверено поведение. Конят е избухлив, лесно губи самоконтрол и по тази причина губи позициите си. Егоист е. Той ще отстрани всички пречки, които застанат на пътя му, без да се замисли, защото е твърде горд. Конят се интересува само от собствените си проблеми, даже ако се наложи да се намеси в проблемите на другите. Той е независим, не слуша никакви съвети и действа само и единствено по собствено убеждение. За нещастие е непостоянен, бързо се отегчава и изоставя започнатото. Отношенията с противоположния пол са слабото му място.


Министерство на правосъдието, създадено също на 5 юли 1879 г. явно ще споделя съдбата на МВР. Любопитното е, че новата му шефка Диана Ковачева, също е белязана от Годината на Заека ( родена е на 16 юли 1975 г.) За жените Зайци китайците сочат, че е реализират изключително добре в политиката - те са едновременно скромни и гъвкави, присъствието им не остава незабелязано. Жената, родена в годината на Заека е интересна, умна, стремителна. Животът й е динамичен. Ако е родена през пролетта или лятото, притежава особени способности в областта на кулинарията и ръкоделието. Умее да изразява благодарността си и има малко приятели.


Правителството на съдебната власт, Висшият съдебен съвет, е роден на 27 септември 1991 г. в Годината на Козата. Козата е елегантна, артистична, влюбена в природата, неспокойна, злояда, несигурна, песимистична. Тя никога не е доволна от съдбата си, докарва околните до потрес с капризите си. Досадна е, но не го забелязва. Неорганизирана, няма усещане за време, лицемерна, подмазвачка, умее да използува другите, за да постигне целите си. Обича да мрънка, да говорят за нея, да я съветват и ръководят, да я изслушват и никога да не взема решение и да не носи отговорност. Винаги е на страната на силните. Интуитивно усеща къде има полза, прилепва се и е трудно да бъде изгонена...


Весела и спорна Нова година! sect;22


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във