Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ИДИОТСКО

Един престъпник, понастоящем следствен, дълбае с метална лъжица стената на ареста. В кратките почивки сънува небето навън.
Серийният убиец, с нежно прозвище Момата, не е и чул за граф Монте Кристо и мъките му като затворник. Но той като един Едмон Дантес копае с нокти, зъби и лъжица към своята Мерседес и нищо не може да спре порива му към свободата.
Освен липсата на ориентация. Той дълбае, дълбае и най-накрая излиза в съседната килия.
Копач на кладенци нейде из Русенско влиза в дълбокия трап. Забравил си е инструмента. Предвидливо е вързал въже около кръста, другия край за шията на коня си, подобрена плевенска порода. Въжето плаши коня така, че търти в луд галоп около дупката. И накрая пада в трапа, върху очакващия спасение копач.
Двама полицаи, командировани да пазят реда и курортистите по крайбрежието, разпитват непълнолетно момиче, избягало току-що от изнасилвач. Тя отишла при тях да потърси помощ и закрила, а е получила нещо друго, деликатно обяснява вътрешният министър случилото се после. Оказва се, че другото е станало в условията на пълен консенсус между участниците. Или, както уточнява главен комисар Калин Георгиев, сексуалните действия са били на начала на доброволно съжителство, не става въпрос за насилствено държане. Те трябва да бъдат уволнени само заради това, че идиотски са документирали престъплението си, отсече Георгиев, имайки предвид, че полицаите заснели доброволното съжителство с мобилните си телефони.
И за трите случая добре пасва определението идиотски, употребено от главния комисар. Изтъкнатият от него мотив за уволнение обаче подсказва, че случаите са повече. Май явлението е всеобхватно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във