Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Инцидентно

Убийството на един от подсъдимите по делото Наглите - Кирил Кирилов-Шкафа (виж стр. 7), може да е инцидент. Това каза тази седмица директорът на столичната полиция Валери Йорданов. Шкафа беше обсипан с куршуми преди седмица пред дома му в столичния район Младост.


Сега Йорданов твърди, че подчинените му работели по две версии - убийство и инцидент. Не се изключва вариантът убийството на Кирил Кирилов да е инцидент, при който той да е пострадал, тъй като нараняванията, които е получил, не съответстват на това лицето да е причаквано, за да бъде конкретно убито намясто . Кирилов почива от кръвозагуба, тъй като единият от куршумите засяга артерията, обясни полицейският шеф.


Какъв обаче ще да е този инцидент, след като Шкафа е бил следен, срещу него е изстрелян цял пълнител, а килърите са го гонили около 150 метра, за да го довършат?! И какво ще рече човек да бъде убит за сплашване броени дни преди да му четат исканата от прокуратурата 12-годишна присъда?! Има далеч по-интересни версии. За такава намекна адвокатката на Шкафа, която директно упрекна прокуратурата, че не е поискала за него задържане под стража.


В петък нещата съвсем си дойдоха по местата. Притиснат от опозицията за ескалиращата престъпност, вътрешният министър Цветан Цветанов взе да брои поръчковите убийства при тройната коалиция. Отвърнаха му с подобна статистика за времето, по което Борисов беше главен секретар на МВР.


Дали пък решението на този безкраен спор не в предложената от комисар Валери Йорданов формулировка - не са били знакови убийства, а просто инциденти?!

Facebook logo
Бъдете с нас и във