Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНО

Напоследък от Европейския съюз все ни се карат, че ни изчезват едни пари, и изобщо не си правим сметката. На тази очевидна неистина категорично искам да възразя - не, господа, пардон, камаради, това не е така.
Ето да вземем за пример делото срещу Марио Николов и компания, които скриха едни 7 милиона евро от програмата САПАРД. За родната съдебна система и обществото този случай най-малкото е уравнение с много неизвестни. Темида стои стъписана през уравнението, защото на младини е била лошо момиче и е бягала често от час.
Голяма част от гражданството отдавна е разбрало, че въпросната задача е напуснала пределите на математиката и се е превърнала в интердисциплинарен казус. За решението му можем да се обърнем и към квантовата физика. Прилагаме основното уравнение на Ервин Шрьодингер i h (p)Q /(p)t = - h /2m Delta Q + V(x,y,z) Q и готово.
Дотук всичко е ясно, нали? Нека преминем към доказателствената част. Известно е, че обвинени по делото са Николов и още осем души. Предишното заседание, което беше на 17 март, бе отложено за 23 април, защото адвокат Зоя Иванова страдала от остър бронхит. Заседанието от 23 април пък бе пренасрочено за 25 и 26 май, понеже един от обвиняемите се оперира от херния. С две наум съдиите си направили сметката и дадоха три резервни дати - на 17 и 18 юни и 8 юли. Вече имаме един опериран, остават още осем, засега здрави. Обаче ще се обади нечий неизрязан апендикс, трета сливица, маясъл, божа работа. На всеки, като дадем по четири месеца с допълнителните дати, колко стават? Да притурим и адвокатите, и те са хора? Ето ти ги десетина години, минимум... А те ще ми разправят, че никой не си прави сметката?!

Facebook logo
Бъдете с нас и във