Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Инвентаризация

Време е за инвентаризация! Поредната, която ще брои престъпниците и ще изследва ефективността на прокуратурата и МВР. Началото й огласи в четвъртък (7 януари) главният прокурор Борис Велчев. Всъщност рисуването на цялостната картина на кримиконтингента у нас започнало през септември, но Велчев ни го съобщи чак сега.
Помним и други преброявания на дивите зайци, които уж бяха от няколкостотин до няколко хиляди, но наесен все друго излизаше. Как ли ще ги подредят и опишат този път? Дали ще е по азбучен ред, или по брой висящи дела? Главният прокурор поясни, че в списъка ще влязат само онези с повече от две такива.
Отсега му казваме, че с този критерий цялостната картина на престъпността ще е като от Салвадор Дали - изкривена дотолкова, че допир с реалността да няма. Красиво за сетивата, но неразбираемо за разума.
В тази връзка се осмеляваме да дадем безплатно един съвет - инвентаризирайте ги не по имена, прякори и дела, а по бизнес, роднини и групировки! Всички групировки, не само завяхналите от години ВИС и СИК.
И друго - уличните крадци, измамници и наркодилъри, че дори Крокодили и Нагли, които имат по половин дузина дела, трябва да са последни в списъка. На първите места задължително трябва да попаднат предимно муцуни, срещу които няма нито едно висящо дело или дори полицейска регистрация, но въпреки това и децата знаят какви далавери и афери въртят.
Това е цялостната картинка, господин главен прокурор, и тя е ясна за всички. Иначе, ако и тази инвентаризация мине и замине, ще се сдобием с поредното издание на Yellow pages...

Facebook logo
Бъдете с нас и във