Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Ишлеме

Не виждам нищо лошо в идеята на премиера Бойко Борисов да дадем на ишлеме част от работата по противодействие на престъпността у нас. Например ФБР да поеме очевидно тежката за разследващите полицаи дейност по събиране на доказателства за извършени престъпления.
Така хората на вътрешния шеф Цветанов ще получат необходимия отдих, за да имат време да прелистят практическото ръководство по криминалистика, което излезе в началото на седмицата. Както уточняват от пресцентъра на МВР, книгата е авторски труд на преподаватели от Академията на МВР и дава възможност на разследващите полицаи да натрупат знания и умения чрез участване в конкретни ситуационни игри.
Нямо лошо, и без това се видя, че в живота, където щъкат килъри и бандитите играят на всичко коз, разследващите са обикновени кибици. Нека да се наиграят, пък после - ще видим.
Заслужава си кабинетът да помисли и дали да не се обърне с молба към съда в Страсбург - той пък да поеме изцяло съдебния процес. И бездруго тамошните магистрати от години се занимават с наши проблеми, няма да сме им непозната материя и бързо ще влязат в дълбочина. А съдиите да излязат в отпуск - тъкмо ще си изчистят почивките от минали години в съзвучие с идеите на правителството.
От друга страна, в тяхно отсъствие и Цветанов ще рахатяса и наистина ще си почине добре в Албена, в компанията на верния си приятел Веско Маринов. Това на свой ред може да окаже положителен ефект върху нашата естрада. Нищо чудно сред плажните чадъри да се роди нова песен: Щатско ФБР ни пази. Която народът ще запее в един глас и ще посрещне освободителите - пардон - задокеанските разследващи. Поне това няма да ни е трудно - вече имаме опит...

Facebook logo
Бъдете с нас и във