Параграф22 Daily

§22 Анализи

ИВСС образува проверка срещу Гешев по сигнала на БОЕЦ за неговото отстраняване!

БОЕЦ получиха официално писмо от ИВСС, с което ги уведомяват, че има образувана проверка срещу зам. главният прокурор Иван Гешев по сигнал на БОЕЦ и за да се даде ход по същество изискват от нас допълнителна информация в три дневен срок, съобщава неправителствената организация.

Ето какво написаха на своя сайт от НПО "БОЕЦ":

"Преди две години ИВСС се опита на „смачка“ сигнала на БОЕЦ за ЦУМгейт срещу Цацаров, но тогава успяхме в срок да отговорим на писмото им и проверката бе извършена. ИВСС се опитва с административни и процедурни трикове да осуети проверката, като изисква от нас да им предоставим трите имена и адресите на упоменатите лица – Гешев, Ваклин, съпругата на Гешев, съдружника на Ваклин, който е бизнес партньор на жената на Гешев, както и да им дадем информация за това, „как точно жената на Гешев му е влияела“. Както и да посочим кога точно и по какъв начин се е случило това „влияние“.

Припомняме, че на 17.05.2019г. БОЕЦ внесохме сигнала след публикация на сайта „Фрогнюз“ заради бизнес връзките на жената, с която съжителства Гешев, със съдружника на Александър Ваклин – главен свидетел по делото „Иванчева – Петрова“, в което дело Гешев бе активно действаща фигура. Това е втори сигнал на БОЕЦ срещу Гешев, след като миналата година сезирахме институциите за бруталните действия на прокуратурата и КПКОНПИ при ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Сигнала бе внесен и в прокуратурата, защото разкритите зависимости и връзки вкарват Гешев в хипотеза на конфликт на интереси, които обстоятелства той е длъжен по закон да декларира в хода на досъдебното производство, в което бе активна страна.

Спазвайки законовият срок БОЕЦ ще представим на ИВСС изискваната от нас информация. за това, „как точно жената на Гешев му е влияела“ може сами да проверят, нали проверката е за тази цел!

Тази проверка е изключително важна! Защото за разлика от Цацаров, който е на избираема позиция, Гешев е на назначаема длъжност и БОЕЦ изрично изискваме от ИВСС неговото отстраняване поне до приключване на проверката! А задействането на тази процедура е в правомощията на ИВСС. Ще е интересно зависимите от мафията институции как ще изперат за пореден път слугата на своите господари. 

БОЕЦ внесохме сигнал и срещу Цацаров до ИВСС след разкритията на Биволъ за #АпартаментГейт и „дарените“ и закупени на нереално ниски цени имоти от главният прокурор. И двата сигнала след това бяха входени и в  Народното събрание и по-конкретно до парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика срещу Сотир Стефанов Цацаров – главен прокурор на Република България и Иван Гешев – зам. главен прокурор на Република България за тяхното отстраняване заради извършени престъпления от общ характер и действия уронващи престижа на съдебната власт! Тепърва предстои развитие и по тези сигнали!"

Facebook logo
Бъдете с нас и във