Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Изумително

Германският журналист Юрген Рот бе оправдан в четвъртък от първоинстанционния български съд по делото за клевета, заведено от бившия вътрешен министър Румен Петков. Той се докачи от твърдения на Рот в книгата му Новите демони, че покровителствал канали за амфетамини. Също и че е приятел с Маргините, че е разпънал чадър над плевенския петролен бизнесмен Васил Антонов и е потулил разследването по убийството на друг свой съгражданин - Людмил Конов.
В хода на делото се чуха умопомрачителни показания на свидетели. Бившият главсек на МВР Валентин Петров обяви, че книгата на Рот е писана под диктовката на ексшефа на ГДБОП и сегашен директор на митниците Ваньо Танов, който лъже. Нещо повече - Танов се срещал с Радослав Иванов-Темерута, който в края на миналата година бе обвинен, че е лидер на наркобанда, контролирана от Маргините. Според Валентин Петров Танов и Темерута направо си говорели за ликвидиране на наркобосове.
Валентин Петров така се разприказва пред съда, че възникна опасение да не изтече класифицирана информация и съдията засекрети заседанието. Така медиите не чуха какви чудесии е разказал в показанията си другият бивш главен секретар на МВР Илия Илиев, той пък - свидетел на Рот. В предишните две заседания плевенският следовател Берон Кърчев увери, че полицейските и магистратските среди в родния на Петков Плевен са затънали в тотална корупция. А данъчният инспектор, който опитвал да провери Конов, три пъти е пребиван с прът. И т.н.
А за широката публика въпросът е: щом като не лъже Рот, бандит ли е Петков? Ами Петров, Танов, Антонов и бог знае още колцина, чиито подвизи са в папките по делото?! И няма ли сред тези истории нещо, което прокуратурата да сметне за интересно?

Facebook logo
Бъдете с нас и във