Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ИЗВЪНРЕДНО

Ако нещата продължат така, щем не щем, ще опрем до Министерствота на извънредните ситуации.
Искам обаче само да вметна - защо всъщност това министерство се нарича така? На вътрешните работи, на външните, на икономиката, на просветата, здравето - айде, там е ясно. Но Министерство на извънредните ситуации?! А през останалото време? Когато всичко си е нормално?
Като се замислих, май са прави, че искат да се нарича така. У нас просто не се знае от кой храст ще изскочи заек.
Ето, уж имаме само една газова тръба, пък на - вече десети ден извънредна ситуация.
Поне да бяха сложили Петър Димитров за министър на това Ведомство на лошите изненади - човек, зареден с позитивизъм, опора срещу инфлацията и световната финансова криза, запознат с алтернативни начини за доставка на синьото гориво...
А не сега г-жа Етем да си смуче из пръстчетата съвети как да оцелеем в нощите на студ и мраз, когато например вместо гаджето сънуваме затапената тръба с газ?! Да си припомним обаче, че не се знае къде ще ни свари извънредната ситуация. Затова: да носим широки дрехи, мобилен телефон със заредена батерия, няколко сандвича, транзистор и фенерче, термос с чай. А, да не забравяме - и спирт. Но за разтривка...
А само на 200 километра от нас сърбите щракат с пръсти и отпиват от новата ракия Ратко Младич... Да, кръстена е на онзи същия генерал, дето Хагският съд го издирва под дърво и камък.
Нямат министерство на извънредните ситуации, нямат проблеми с тръбата. А единственият апел, свързан с проблема, е следният графит: Яжте повече фасул! На Сърбия и е необходим газ!
Само някакви 200 километра, а каква разлика...

Facebook logo
Бъдете с нас и във