Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ЖРИЦА НА ЛЮБОВТА СПРЕТНА НОМЕР НА ПОЛИЦАЙ

Жрица на любовта врътна мръсен номер на ченге за лично отмъщение. 44-годишният младши инспектор Петър П. от полицейския участък в град Дебелец сигурно ще помни през целия си живот кога и как се е опитвал да вземе пари от проститутка.
Полицаят беше задържан във вторник (10 юни) около 15.00 ч при спецакция на колегите си от Регионалното звено за борба с организираната престъпност във Велико Търново и служители от отдела Вътрешна сигурност на Националната служба Полиция.
Според вътрешна информация, акцията била проведена по сигнал на местна проститутка. Момичето се ожалило, че Петър П. и е искал 200 лв., за да я остави да си върши работата на спокойствие. Жалбата на жрицата била приета твърде сериозно и колегите на полицая му спретнали капан.
Според уговорката между двамата младши полицейският инспектор трябвало да се срещне с проститутката на главния път София - Варна край заведението Бряста. Както уточнява в признанията си самия униформен, когато той се приближил до уреченото място, тя хвърлила в колата му 230 лева. Минути по-късно Петър П. бил спрян от три полицейски автомобила.
При проверката ченгетата открили подхвърлените му пари. За полицая било истински шок, когато разбрал, че банкнотите са белязани. Младши инспекторът бе задържан за 72 часа и срещу него е образувано дознание по чл.301 от Наказателния кодекс за получаване на подкуп. Според закона наказанието за подобно престъпление е лишаване от свобода до пет години и глоба в размер на 5000 лева.
След арестуването на полицая се появиха и различни версии. Според едната, проститутката била натрупала дълг в магазина, който е държан от съпругата на полицая. Тъй като Петър П. непрекъснато и напомнял да върне парите, по нечий съвет жрицата решила да го натопи като го обвини, че е искал подкуп от нея, за да я остави да работи без проблеми.
Ако това е вярно, по този начин проблемът за нея се урежда идеално. Полицаят дори и да не бъде осъден ефективно, едва ли ще посмее да й поиска повече тези пари, коментират колеги на арестувания. В подкрепа на тази версия е и фактът, че по времето, когато бил задържан, Петър П. е бил в отпуск, тъй като му предстояло вземане на изпит в Търновския университет. Според информация от полицията младши инспекторът работел в системата на МВР от 1991 г. и досега не е бил наказван.
Според втората версия пък полицаят и друг път си е искал пари от жрицата. Накрая обаче на нея и писнало и затова решила да го изпорти. По случая работи Военноокръжната прокуратура в Плевен.
Иван Георгиев

Facebook logo
Бъдете с нас и във