Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Катастрофа

Българската нация изчезва! Ще рече човек - нищо ново. Българите се топим като лански сняг и това отдавна не е новина. Но да чуем все пак какво каза тази седмица социалният психолог проф. Петър Иванов. Обикновено се използват евфемистични изрази като криза, срив и т.н., но при тях сякаш има надежда нещата да бъдат разрешени. Думата катастрофа на гръцки означава гибел, в известен смисъл окончателност, драматично и твърде трагично събитие.
Проф. Иванов цитира данни на ЦРУ (?!), които сочат че през 2009 г. населението на България е намаляло с 11 промила, или 79 000 души, страната е на 19-о място по смъртност в света и на 215-о място по раждаемост. Ако темпът се запази, след десет години българите ще бъдат с 800 000 по-малко. След 40 години населението на България ще бъде между 4 млн. и 3.5 млн. души, но повечето ще са цигани и турци. Циганите сега са 1 300 000, турците са 1 200 000. До 2050 г. ще станат общо към 3 млн., а българите ще бъдат към 500 хиляди.
Единайсет промила е ужасяващо число от демографска гледна точка, т.е. нещата са драматични. Просто българската нация изчезва.
Така значи - ЦРУ следи зорко финалните гърчове на своя верен балкански съюзник. Какви ли още тайни крият неговите масиви? Дали пък няма и анализ за причините, поради които българите мрат като мухи и бягат като от чума от този китен кът на Европа? И отрано да зомбират децата си, че живот тука няма. ЦРУ си върши работата, въпреки че е обичайният заподозрян в теориите за големия заговор. А докато пишем следващите десетилетия хрониката на предизвестената си смърт, можем само да се питаме: Струваше ли си България да оцелява 13 века, за да приеме като трайна форма на държавно устройство организираната престъпна дейност?

Facebook logo
Бъдете с нас и във