Параграф22 Weekly

§22 Анализи

КСНС осъди нападението над Доган

Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) осъди нападението срещу лидера на ДПС Ахмед Доган като недопустим и престъпен акт, обяви президентът Росен Плевнелиев след шестчасовото заседание на съвета. Компетентните институции, работещи по случая, не трябва да оставят съмнения в обществото за обективността на резултатите от хода на разследването и да си свършат работата бързо и качествено, заяви още държавният глава.


Темата е била обсъждана от членовете на съвета около час. В дискусията обаче не участва депутатът от Синята коалиция Йордан Бакалов, който напусна сбирката по-рано. След заседанието новият председател на ДПС Лютви Местан си тръгна, без да коментира позицията на партията и дали са доволни от доклада на главния прокурор Сотир Цацаров и на вицепремиера Цветан Цветанов, които представиха информация за хода на разследването срещу лидера на ДПС.


Членовете на съвета отправиха две препоръки към Националната служба за сигурност (НСО) да оптимизира организационната си структура по законовите и административните актове, регламентиращи дейността й - подготовката и преподготовката на служители, системите за оперативно планиране, координация, взаимодействие и контрол. Другата препоръка към НСО е да разработи програма за техническо и технологично обновяване на средствата за охрана и материалната база за подготовка на служителите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във