Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ЛУДНИЦА

Ако някой чужденец случайно нагази в предизборния информационен океан, сигурно ще се ошашави. Най-малкото би решил, че в София или има военно положение, или пък предстои да се въведе такова всеки момент.
Изправяме кандидатурата на Мартин Заимов срещу генералското движение и двамата генерали, вика шефът на ДСБ Иван Костов. Очаквам нова политическа перспектива за страната след тези местни избори, нарежда той. Каква перспектива, какви генерали, какво генералско движение, пита се чужденецът и се оглежда притеснено за танкове.
Дясномислещите ще бъдат изправени пред един прост избор - дали да гласуват за издигнатия от нас внук на царски генерал, или за този, който е внук на червен генерал, казва пък шефът на Демократическата партия Праматарски. А отдолу иде кандидатът Тити Папазов и говори като картечница... Какво му е простото на избора, пак се пита озадаченият чужденец.
Пресата междувременно информира, че генералът от разузнаването Бриго Аспарухов бил предпочетен от БСП пред гласения за кандидат-кмет Стоян Сталев заради съмнения, че Сталев има агентурно досие. А, ясно, значи тук социалистите са против доносниците, кима разбиращо иноземецът.
И научава, че генерал Аспарухов ще се изправи очи в очи срещу другия генерал и настоящ кмет Бойко Борисов. Този народ явно си пада по еполети и лампази, размишлява нашия човек.
Докато в главата му се прескачат генерали и агенти, изведнъж той дочува суровия глас на Борисов: Като внук на убит от комунистическия режим, отивам на битка с внук на герой на Съветския съюз!
Довършва го новината, че някакъв Дискусионен клуб за социална местна политика (ДКСМП) предлага на сегашния кмет Бойко Борисов паркът Оборище да си върне старото име - парк Генерал Владимир Заимов.
Аз защо не взема да си ходя, си казва чужденецът. И си тръгва.
Блазе му...

Facebook logo
Бъдете с нас и във