Параграф22 Weekly

§22 Анализи

(МАЛО)УМНО!

След 16-годишно лутане из чистилището на прехода изстрадалата ни татковина най-сетне припозна Спасителя. Радостната вест облетя планетата в неделя (2 април), когато на митинг във Враца заместник-шефът на Атака - Антон Сираков, припозна в своя патрон... поетът-революционер Христо Ботев. Името на вашия красив град идва от врата. През нея преди 130 г. влезе Ботев и започна възстановяването на Третото българско царство. Сега влиза Волен, за да върне България на българите, патетично извиси глас Сираков.
И о, чудо! Глухи и неми песни запяха, а куци и сакати мигом хукнаха към трибуната, за да вдигнат Спасителя във въздуха. Но тъй като навръх Трети март Волен Сидеров бе обявен за прероден Левски, а знаменателните личности в българската история май са на привършване, в задачата се пита: Кого още ще припознаят в Сидеров хората от обкръжението му до президентските избори през есента:
а) Махатма Ганди;
б) Далай Лама;
в) Майка Тереза?
И още се пита в задачата: Защо му беше на Волен Сидеров да смразява кръвта на врачани с вестта, че срещу него се готви атентат, но той няма да иска държавна охрана:
а) защото вече му е доскучало от всенародната любов;
б) защото му е любопитно кого ще пребият народните маси;
в) за да не остане по-назад от Ахмед Доган, който го води с три опита за покушение?

Facebook logo
Бъдете с нас и във