Параграф22 Weekly

§22 Анализи

МАРГИНАЛНО

Тези дни Станимир Флоров - шефът на т.нар. антимафиоти от ГДБОП , заяви в интервю пред столичен всекидневник буквално следното: Знаем къде се крият Таки и Малкия Маргин, но са в страни, в които не могат да бъдат приложени европейските заповеди за задържане и тези лица да бъдат върнати в България.


Веднага изникват куп елементарни въпроси. Ами защо ги пуснахте да отидат в тези страни, от които няма връщане назад? Има ли въобще граници нашата държава, която твърди, че има вече техническа готовност за Шенген?


Последният въпрос е реторичен. Неудобните питания обаче са особено валидни за Николай Маринов-Малкия Маргин. Та нали той допреди две години беше все пред очите полицията и прокуратурата и се явяваше всеки месец в съдебната зала? Или играеше футбол, докато лекарите го изкараха неизлечимо болен.


Властта знае всичко за Маргините. Но кой знае защо все не могат да ги осъдят. А по чаршията се мълви, че двамата вездесъщи братя подготвят за продажба голяма част от бизнеса си и да приберат 120 млн. евро.... Докато са в полезрението на службите.


Дали е вярно или не - само господ знае. Но по този повод е уместно да припомним едно становище на главния прокурор, според което властите са съвсем наясно кои са престъпниците - не повече от триста. Само трябва да се съберат доказателствата за това. Оказва се, че не е толкова елементарно. А ситуацията с братята, които правят каквото си щат, докато се водят заподозрени за какво ли не, но никой не се интересува от какво се препитават, прелива всякакви граници. Но, важното е, че службите знаят кой къде е.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във