Параграф22 Daily

§22 Анализи

Мария Захарова покани американските и британските медии да обявят графика на руските „нашествия“


 Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова предложи американските и британските медии да публикуват график на руските „нашествия“ в Украйна. „Молба към американските и британските дезинформационни медии Bloomberg, The New York Times, The Sun и така нататък – обявяване на графика на нашите „нашествия“ за следващата година. Бих искала да планирам ваканция“, написа дипломатът  в сряда.


Напоследък в западните страни се появиха изявления за предполагаемо възможна руска инвазия на украинска територия. Освен това в западните медии периодично се обявяват​ „датите на инвазията“, които редовно се „пренасят“ в бъдещето. Ще напомним, че  в материал, публикуван от вестник Politico, се посочва, че президентът на САЩ Джо Байдън по време на видеоконференция с лидерите на съюзнически страни е заявил, че Руската федерация може да атакува Украйна на 16 февруари.

Тази медийна кампания вече предизвика рязко влошаване на икономическата ситуация в Украйна, бягството на капитали и бизнес от тази страна, а също така допринесе за повишаването на цените на енергията в Европа.

Руската страна последователно отхвърля твърденията за „инвазия“. По-специално, прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков нарече подобна информация празна и необоснована ескалация на напрежението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във