Параграф22 Weekly

§22 Анализи

МЕЧЕШКО-2

Мечката стръвница се превръща в проблем. Тъкмо народът се поуспокои, че човекоядката е застреляна, и излезе на гъби в гората, и ето че тя пак налетя на човек. Оказа се, че погрешка зян е станала друга мечка.
Също като в онзи виц, дето лъвът кастрирал всички животни, които имали по три топки. Що бегаш бе, Зайо, попитала лисицата, ти нали имаш две?! Така е, но лъвът първо ги къса, после ги брои, казал Зайо и духнал.
Така не може да продължава. Навремето си имахме Пенчо Кубадински и не съществуваше подобен проблем. Каквото трябва, бе отстрелвано своевременно. А днешните горски стражари наблягат на превенцията - печатат брошурки, в които дават съвети как да съжителстваме с вида кафява мечка. Няма лошо, и с мечки ще съжителстваме, щом е на ползу роду.
Да, ама този звяр брошура не чете. А като няма хляб, нито кралица, която да ни каже да ядем пасти, хората отиват да берат гъби. И става инцидент.
Крайно време е държавата да поеме отговорност и в този случай. Преди време ловците писаха прошение до Борисов да удължи ловния сезон, за да избият лошите мечки. Не се знае дали той е казал да и след това бързо се е поправил, но това така и не стана.
Предлагам да обърнем пълни с надежда очи към вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов. Нали и без друго му се възлагат очаквания да напълни хазната? Гъбите добре вървят, хората берат, продават, консервните комбинати преработват, кипи бизнес, парите се въртят. Значи има основание МВР да спретне операция Човекоядци и да удари мечешката престъпност, която май придобива организиран характер и е установен рецидив?! После прокуратурата ще намери защитени свидетели и ако доказателствата минат в съда - проблемът е решен.
Толкова е просто.

Facebook logo
Бъдете с нас и във