Параграф22 Weekly

§22 Анализи

МЕЧТАТЕЛНО!

В тоя студ сме склонни да се върнем към езическия култ към слънцето - неговите лъчи ни топлят отколе, далеч преди да се е появила на тоя свят Топлофикация. Признайте, че на минус 15 все по-често обръщате поглед на изток. И се молите за малко топлинка, без да си мислите за Валентин Димитров, нали?!
Като се сетих за него, ми хрумна и друго - имаме и друг повод да обръщаме поглед на изток. Това е една вест от далечна Северна Корея, която някак сгрява измъчената ни душица. Депутат, обвинен в корупция, бе публично разстрелян, гласи тя. Заедно с него са разстреляни още седем души - двама за същото, петима - за трафик на наркотици.
Депутатът бил обвинен, че използвал поста и влиянието си за лична облага - присвояване на 196 акра обработваема земя. Екзекуцията била извършена през декември, но вестта е разпространена едва на 3 януари, благодарение на южнокорейската хуманитарна организация Гуд френдс.
Тези добри хора от Гуд френдс просто не знаят каква блага вест са разпространили. Ако челният опит на Северна Корея се приеме и въведе и по наште географски ширини, със сигурност ще зарежем езическите култове. И Топлофикация ще си върне човешкото лице, както се казва.
Ще настъпят и други, топлещи душицата ни, събития. Достатъчно е да обесим дузина депутати за корупция и тогава останалите корумпета ще се покаят. И като се върнат в лоното на праведните, ще заработят на ползу роду.
С извинение, и неколцина наркотрафиканти трябва да видят отблизо въжето.
И тогава ДАНС и МВР сами ще се разпуснат, без да се налага да трошат народна пара...
Мечти!

Facebook logo
Бъдете с нас и във