Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Мерак отвя пагоните на ченге

Сексскандал с ченге от РПУ-Сандански е основната тема за коментари в района през последните няколко седмици. На слуховете, клюките и злостните коментари по адрес на полицията сложи край вътрешният министър Михаил Миков, който уволни дисциплинарно провинилия се полицай Васил Митов.
Иначе темата ще се предъвква още дълго време, поне докато не приключи разследването срещу униформения любител на нестандартни плътски удоволствия.
Полицейският дознател Митов изхвърча от системата на МВР заради блудство с непълнолетно момиче, което е разпитвал по преписка за кражба. Пикантната подробност в случая е, че ченгето е съпруг на лидерката на партията столетница в региона Емилия Митова, която е общински секретар на БСП в община Сандански.
Разследването срещу похотливото ченге е започнало преди месеци, когато потърпевшата ученичка от местната гимназия Яне Сандански разказала пред шефовете му как разследващият полицай работил по нейния случай. Според показанията на девойчето Митов поискал ласки, за да покрие преписката й.
Малко след като потърпевшата подала сигнала в полицията и случаят стигнал до ушите на шефа на Областната дирекция на МВР в Благоевград комисар Константин Титянов, са назначени две паралелни проверки от Военна прокуратура и от Вътрешна сигурност в МВР.
Разследването на МВР започна около преди коледните празници. Информацията бе, че спецченгетата проверят Митов заради сигнали за корупционно поведение, за укриване на сведения и умишлено забавяне на досъдебни производства, по които е работил.
Срещу бившето ченге по подобни поводи са подавани няколко жалби от граждани до ръководството на областната дирекция в Благоевград. Какъв е резултатът от тях все още не е ясно, тъй като сигналите се проверяват.
Уволнението на Митов доказва, че са събрани достатъчно факти, за да се образува дознание срещу бившия вече МВР служител, коментират в курортния град ексколегите и юристите от гр. Сандански.
Подробности около действията на бившето ченге и какво точно е направил с момичето не се съобщават официално, тъй като историята била унизителна за младото момиче и няма да бъде огласена, казаха от МВР.
Полицаи не изключват и възможността девойката да е натопила дознателя. На този етап от разследването обаче тя твърдо поддържа обвиненията си. Предстоят разпити, очна ставка и разпознаване, на които ще стане ясно кой крив и кой прав, коментират юристи.
Кариерата на Васил Митов започва от полицейски участък в Кресна, откъдето той е преместен в гр. Сандански. След пенсионирането на местния полицейски шеф Георги Паскалев преди няколко години се говореше, че Митов ще оглави районното управление с подкрепата на БСП, като се имаше предвид позицията на съпругата му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във