Параграф22 Weekly

§22 Анализи

МЕСАРСКИ БОС ОТНОВО ЗАСТАНА ПРЕД ТЕМИДА

Едно от скандалните дела за последните четири години в Пловдив започна в Апелативния съд в града. В четвъртък (3 ноември) на подсъдимата скамейка бе изправен Красимир Къртев, човек от местния месарски клан Къртеви. Заедно с него пред съда застанаха и трима служители в семейната фирма Братя Къртеви ООД - Никола Николов, Георги Асенов, Петър Кочев. Всички те са обвинени в изнасилване, блудство, непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и причиняване на лека телесна повреда.
На 17 януари 2004 г. четиримата бяха признати за виновни и бяха осъдени от Пловдивския окръжен съд съответно - 15 години лишаване от свобода за Къртев, 14 години затвор за Никола Николов, и по 13 години за Георги Асенов и Петър Кочев.
Инцидентът е от преди четири години и се е разиграл в кланицата на Къртеви в пловдивското с. Радиново. На 10 септември след края на смяната й (около 20 часа) 22-годишната чистачка Ана Камбурова отишла в съблекалнята и видяла, че катинарът на шкафчето й е разбит, а дамската й чанта я няма. Тя уведомила дежурния пазач Георги Асенов за инцидента, но най-изненадващо той я обвинил в кражба и като доказателство за твърдението си извадил от торбата й няколко мръвки. Когато Ана Камбурова отрекла да е пипала нещо чуждо, Асенов й ударил два шамара и й заповядал веднага да се съблече гола, за да я претърси. Ана отказала и пазачът повикал на помощ общия работник Петър Кочев. Двамата започнали да бият жената с тояга, докато тя не свалила и последната дреха от себе си, след което я вързали с въже за портала на кланицата и я оставили да виси там за назидание.
Два часа по-късно Асенов и Кочев развързали нещастницата, накарали я да се облече и да свърши малко работа. Най-напред тя трябвало да измие с маркуч района на портала, а след това да прехвърли голяма купчина камъни от единия край на двора в другия. Когато Камбурова свършила всичко, двамата я вкарали в стаята на пазача. Там те отново я съблекли чисто гола, повикали чорбаджията Красимир Къртев и охранителя Никола Николов и се започнало - бой, изнасилване, пак бой и пак изнасилване - цяла нощ.
На другия ден сутринта, вбесен от факта, че Ана Камбурова продължавала да отрича за откраднатото месо, Красимир Къртев наредил на бодигарда Николов да я остриже нула номер. В стремежа си да изпълни съвестно заръката на шефа си обаче Николов се престарал и заедно с косата на Ана отрязал и част от лявото й ухо. Едва след това жената била пусната да си върви.
Вкъщи момичето разказало за случилото се и родителите й решили да потърсят помощ от лидера на турската общност в пловдивския кв. Столипиново и председател на културно-просветната организация Единство Сюрия Дене. Той придружил Ана и майка й до Трето РПУ-Пловдив, където озлочестената жена подала жалба срещу инквизиторите си.
Делото пред Апелативния съд в Града на тепетата е образувано по жалби на четиримата подсъдими, които и до днес твърдят, че са невинни. На заседанието в четвъртък се оказа, че нито един свидетел не се е явил в залата. Освен това защитниците на групата са поискали да се съберат още доказателства за изясняване на истината. Това наложи отлагане на делото за 8 декември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във