Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Метаморфози

Бившият агент на ДАНС, а сега подсъдим Алексей Петров набира смелост и започва да се изказва все по-компетентно по всевъзможни въпроси на организираната престъпност, след като неговият душманин - вътрешният министър Цветан Цветанов, падна зад борда.


Бившата барета използва делото Октопод за мизансцен, сред който се превъплъщава в новата си роля на разследващ.


Миналата седмица при поредното заседание в Съдебната палата Петров обясни причините за отвличането на дъщерята на Брендо. А след заседанието тази седмица дори призна, че знае всичко за самото похищение, но никой не е поискал от него тази информация.


Тъй като и бездруго Петров се явява редовно в храма на Темида, разследващите биха могли да го питат какво да правят, вместо да се бъхтят излишно и да търсят отвлеченото момиче. Очевидно той може да им бъде полезен и в още едно разследване, което тъпче на място, поне засега. Става дума за покушението срещу Златко Баретата. Неотдавна Алексей Петров подхвърли, че и за тази стрелба има какво да каже.


Накрая не е зле да върнат бившия служител на ДАНС отново в службите - а може да го настанят и в прокуратурата - да помага с каквото може. Явно е, че делото срещу него и срещу групата му за изнудване и рекет не върви. Вече трета година, откакто ни шашнаха с култовата акция на МВР Октопод, а още няма никакво развитие. А пък сега с македонската афера за източване на 8 милиона, в която се оказа замесена и съдията по това дело Румяна Ченалова, нещата съвсем ще се закучат. Така че пред Петров се отваря много време да помага на органите...

Facebook logo
Бъдете с нас и във